“Big balls nodig”

De Brit Jonathan Rea behoort tot de eerste rijders die de nieuwe Ruskenhoek hebben gereden. Omdat in voorgaande jaren de bocht te scherp bleek te zijn, werd hij door veel coureurs gemist. Zij konden over het ‘weggetje van Vaessen’ weliswaar hun race vervolgen, maar verloren wel wat tijd. En de wedstrijd verloor daardoor soms aan spanning. 

Door de bocht vloeiender te maken wordt gehoopt dat de coureurs nu meer het tracé van het circuit zullen volgen. Rea over de aanpassing, waar hij tijdens twee testdagen van Ten Kate kennis mee maakte: “Je hebt ‘big balls’ nodig om er hard door te kunnen gaan. Het heeft mij zeker twintig ronden gekost om aan het nieuwe verloop van de bocht te wennen. Het is fijn dat wij hier vorige week konden trainen, want dat geeft ons zeker een voorsprong op de concurrentie.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?