Bijzondere eregasten tijdens Paasraces

Foto: Het moment is daar! Bjorn (zwarte jas), Jimmy (blauwe jas) en Kyro (rode jas) staan in de pitbox van het Vos Oss Motoren Racing Team.

Tijdens de Paasrace waren Jimmy, Kyro (vernoemt naar de veel te vroeg overleden Kyro Verstraeten) en Bjorn als eregasten aanwezig bij het Vos Oss Motoren Racing Team. Het absolute hoogtepunt voor de drie jongens was zonder twijfel het bezoek aan de pitsbox waarbij Jimmy en Kyro zelfs op de Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade van Vos mochten zitten. Bjorn verkoos alles veilig van een afstand te observeren maar had minstens net zoveel plezier als zijn twee vrienden. Kyro greep daarnaast de kans met beide handen aan om zijn idool Vos letterlijk alles te vragen wat in hem op kwam.

Alle aanwezigen waren duidelijk geroerd door het trio enthousiastelingen, zeker met in het achterhoofd de gedachten wat Jimmy en Bjorn al meegemaakt hebben in hun jonge leven. Daar waar veel leeftijdgenoten onbezorgd de toekomst in kunnen, geldt dat voor deze twee jongens niet. Jimmy heeft namelijk een stofwisselingsziekte en is daardoor zelfs blind geworden. Voor hem was het daarom extra spannend. Bjorn zit het in zijn jonge leven ook nog bepaald niet mee. Hij is namelijk chronisch ziek.

Hoewel de drie eregasten na het bezoek aan de pitsbox vanwege alle indrukken bijna meteen in slaap vielen, moest er natuurlijk gewacht worden op de warming-up van het Dutch Superbike. De tussentijd werd opgevuld met een bezoek aan de circuitwinkel en, misschien nog wel veel belangrijker, aan de frietkraam. Toen Vos’ zijn sessie erop zat, en Jimmy, Kyro en Bjorn Arie Vos hadden zien én horen rijden, was het mooi geweest en werd de terugreis in gang gezet. De kans dat we Kyro en Bjorn samen met hun vriend Jimmy binnenkort terug zien, is erg groot, aldus hun moeder Bianca.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?