BMW test in windtunnel

Met een flinke reorganisatie en het aantrekken van Leon Haslam moet 2011 het WK Superbike-jaar van BMW worden. Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten zoals op bovenstaande foto goed te zien is. Zowel Haslam als Troy Corser waren onlangs een dagdeel te vinden in de windtunnel om zo dé optimale zitpositie te vinden.

“De zitpositie is een belangrijke factor voor de aerodynamica”, aldus Rainer Baumel, technisch directeur van het BMW Superbike-team. “De posities van het hoofd, bovenlichaam, ellebogen, knieën en voeten kunnen een grote invloed hebben op de weerstand en dus op de rondetijden. Aangezien iedereen een andere lichaamsbouw heeft, is het moeilijk om dit precies af te stemmen. Daarom hebben wij getest in de windtunnel.”
 

Tijdens de test op Jerez, eind november, zullen de eerste resultaten van deze tunneltest zichtbaar zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.