Boek Südschleife Nürburgring

Elke race-liefhebber kent natuurlijk de Nordschleife, het 22,8 km lange circuit van de Nurburgring met z’n 176 bochten, dat door Jacky Stewart werd omschreven als de Groene Hel van het Eifelgebergte. Veel minder bekend, maar destijds net zo berucht was de nabijgelegen Südschleife die van 1925 tot 1964 voor allerlei race-doeleinden werd gebruikt. Slechts twee keer werd op de Südschleife een Grand Prix verreden, maar daarnaast werd ook in de autosport veelvuldig gebruik gemaakt van dit historische circuit dat vandaag de dag grotendeels is overwoekerd door bomen en onkruid. De Südschleife heeft qua sportieve waardering altijd in de schaduw gestaan van de Nordschleife, terwijl er minstens zo’n rijke auto- en motorsportgeschiedenis aan verbonden was.

Die geschiedenis is nu gebundeld in het Engelstalige boekwerk dat de titel 'The Other Green Hell, the story of the Nürburgring Südschleife', meekreeg. Dit lijvige boekwerk werd geschreven en samengesteld door de Nederlandse auteur Rob Semmeling die samen met zijn Duitse co-auteur Burkhard Köhr in de archieven is gedoken van Duitsland’s oudste race-circuit. Het resultaat is een prachtig geillustreerd naslagwerk dat niet alleen de volledige race-geschiedenis van de Südschleife belicht maar ook aandacht besteed aan alle gecombineerde wedstrijden die op de zogenaamde 'Gesamtkurs' werden verreden.

Het boek bevat ruim 200 afbeeldingen waarvan meer dan de helft uit unieke historische foto’s bestaat die nooit eerder werden vertoond. Voor iedereen die van klassieke races en race-circuits houdt is 'The Other Green Hell' (ISBN: 978-90-489-0045-9) een absolute aanrader. Het boek dat in een beperkte oplage wordt gedrukt, is te bestellen bij Shaker Media in Maastricht (info@shaker-media.nl) en kost €49,95 (excl. Portokosten).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.