Bradl’s comeback

Er zit een pittig raceweekend aan te komen voor Stefan Bradl. Het MotoGP-circus strijkt deze week neer op de Sachsenring in Duitsland, een thuiswedstrijd voor de rijder uit Bayern. Het Viessmann Kiefer Racing team is er in ieder geval helemaal klaar voor. Ze hopen dat Bradl dit keer echt gas gaat geven, want de resultaten van de sterrijder van het team zijn tot nu toe tegenvallend. De Duitser heeft van de afgelopen zeven races slechts vier keer de finishvlag gezien met een negende plaats op Le Mans als beste prestatie.

Het circuit van de Sachsenring is smal plus bochtig en er staan in de Moto2-serie zo’n veertig rijders op de grid. Die willen allemaal tegelijk de eerste bocht door. Een gevaarlijk scenario voor Bradl, want juist aan het begin liep het dit seizoen voor hem een aantal malen behoorlijk fout. De afgelopen race in Barcelona moest Bradl ook nog eens overslaan, vanwege een crash tijdens een motorcross. Hij liep daarbij twee gebroken tenen, een flinke hoeveelheid schaafwonden en een gekneusde linkerpols op.

Hoewel Bradl nog niet zijn volledige trainingsprogramma kan doorwerken is hij inmiddels wel al bijna weer voor honderd procent fit.

Foto: 2Snap

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL