Cameratoezicht tijdens TT-nacht

De gemeente Assen stelt voor het eerst cameratoezicht in tijdens de TT-nacht. In het stadscentrum wordt een roterende camera geplaatst die de bezoekers in de gaten houdt. Dat meldt de gemeente Assen donderdag. De camera wordt ingezet om de veiligheid tijdens het evenement te bevorderen.

“Als er ongeregeldheden uitbreken, dan kunnen wij ingrijpen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Maar dat is volgens de zegsman niet de aanleiding geweest. De camera wordt vooral gebruikt om bij drukke situaties te voorkomen dat bezoekers in het gedrang komen.

Het toezichtsysteem zal alleen worden ingezet tijdens de TT-nacht. Vorig jaar bezochten ongeveer 40.000 mensen de binnenstad van Assen tijdens deze nacht.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.