Chaos door conflict rond Francorchamps

Het botert niet meer tussen de twee maatschappijen die geacht worden samen te werken om de ontwikkeling van Spa-Francorchamps te verzekeren. Dat schrijft La Libre Belgique aldus het laatste nieuws. De Société de promotion du circuit (SPCSF), die verschillende sportieve evenementen organiseert, verwijt de Société patrimoniale (ISF), aan wie de infrastructuur toebehoort, een hele rist disfuncties.

Drie jaar na het einde van de werken is het F1-gebouw nog altijd niet opgeleverd. De conflicten met de ondernemers stapelen zich op. La Libre Belgique heeft het onder meer over scheuren, waterlekken en een slecht functioneren van de airco. Het Waals Gewest heeft de verdediging van zijn belangen toevertrouwd aan een advocatenkantoor voor het geval er geen minnelijke schikking gevonden wordt met de ondernemers voor de herstelling van de tekortkomingen.

Volgens La Libre Belgique praten Jean-Marie Happart, voorzitter van ISF, en Pierre-Alain Thibault, directeur-generaal van het circuit van Francorchamps, niet meer met elkaar. Binnenkort meer hierover.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.