Chris Vermeulen zoekt opnieuw medische hulp

Vorige week liet Chris Vermeulen weten dat hij de rest van het WK Superbike-seizoen aan zich voorbij laat gaan vanwege de blessure aan zijn knie. De Kawasaki-rijder wordt vervangen door Akira Yanagawa, terwijl hij opnieuw aan zijn knie geopereerd zal worden. De 28-jarige rijder liet zich minder dan drie maanden geleden al opereren in België, na zijn crash op Philip Island. Deze keer zal hij in Spanje geopereerd worden door sportchirurg dokter Pruna. In de operatie worden twee of drie beschadigde gewrichts- en kruisbanden hersteld, waardoor de knie stabieler wordt.

 “Mijn team en ik waren het er al vrij snel over eens dat ik het beste de rest van het seizoen uit kon zitten. Mijn team is heel geduldig geweest met mijn langzame herstelproces, maar dóórgaan zonder enige vorderingen te maken heeft voor zowel het team als voor mij geen zin. Mij is verteld dat, als de operatie spoedig verloopt, ik binnenkort weer zal kunnen lopen. Daarvoor moet ik echter wel minstens twee maanden lang fysiotherapiebehandelingen ondergaan. Ik zal dus een lange tijd in Andorra verblijven”, verteld de Australiër. Vermeulen belooft tijdens zijn lange absentie zijn fans op de hoogte te houden via zijn website.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.