Coma bewijst zich nogmaals

Marc Coma heeft zich nogmaals bewezen als aanstaande winnaar van de 33e editie van de Dakar Rally. De Spaanse motorcoureur won vrijdag op zijn KTM ook de twaalfde etappe, met liefst 555 kilometer klassementsproef tussen San Juan en Cordoba. De eindzege kan hem zaterdag tijdens de resterende 181 kilometer naar Buenos Aires nauwelijks nog ontgaan.

Coma liep ruim een halve minuut uit op de Fransman Cyril Despres, eveneens op KTM. Diens achterstand in de algemene rangschikking was al meer dan een kwartier. De Portugees Helder Rodrigues (Yamaha) finishte als derde.

Frans Verhoeven (BWM) was in de voorlaatste rit van de woestijnrally door Argentinië en Chili weer de beste Nederlander, zevende op 20.29 van Coma. In het klassement speelde hij geen grote rol van betekenis meer.

Henk Knuiman, die dankzij zijn ´rustige´ rijstijl de top tien was binnengeslopen, had een pechdag. Hij kwam door verkeerd navigeren in de achterhoede binnen, op bijna twee uur, en duikelde enkele plaatsen. Hij is nu twaalfde. Teus Visser miste een waypoint en besloot daarom terug te keren. Hierdoor verloor ook hij veel tijd.

Bron: ANP, RTLGP en Dakar.com
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?