Coma neemt voorschot op zege

Marc Coma heeft woensdag een fundament gelegd voor de eindzege in de 33e Dakar Rally. De Spaanse motorcoureur won op zijn KTM de tiende etappe met een ruime voorsprong op de concurrenten. Ploeggenoot en naaste rivaal Cyril Despres zag in de lange rit van Copiapo in Chili naar Chilecito aan de Argentijnse kant van de grens zijn achterstand in het algemeen klassement groeien tot ruim 18 minuten.

Coma kreeg ongewild hulp van BMW-rijder Frans Verhoeven. Die nam onderweg een ‘verkeerde afslag’. Despres reed achter de Brabander aan. Toen het dolende duo de fout inzag waren er al verscheidene minuten verspeeld. De Fransman zette de achtervolging wel in, maar kreeg Coma bij lange na niet meer te pakken.

De Portugees Ruben Faria eindigde als derde, voor onder anderen Francisco Lopez. De Chileen kon door problemen met de brandstofpomp van zijn Aprilia niet met de besten mee en verloor meer dan 20 minuten.

Henk Knuiman (KTM) was de beste Nederlander, zesde op 22.11 van de winnaar. Verhoeven werd twaalfde op een half uur. In de algemene rangschikking kwam Knuiman de top tien binnen. Teus Visser kan zijn voorbeeld de komende dagen wellicht volgen.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?