Coma voorbij Despres

Marc Coma heeft na de derde ook de vierde etappe van de Dakar Rally in Zuid-Amerika gewonnen. Zijn voorsprong op concurrent Cyril Despres was na 207 kilometer klassementsproef 16 seconden. Dat was precies genoeg om de Fransman van de eerste plaats in de algemene rangschikking te verdringen. Het verschil tussen beide grootste kanshebbers is miniem, slechts twee tellen.

De rallykaravaan trok woensdag van San Salvador de Jujuy in Argentinië over de Chileense grens naar Calama. De lokale favoriet Francisco ‘Chaleco’ Lopez (Aprilia) arriveerde daar als derde, op 2.05 van de Catalaanse winnaar. In het algemeen klassement is hij nu ook de beste van de rest.

Frans Verhoeven had een goede dag. De Nederlandse BMW-rijder eindigde als negende. Overall is hij, mede door tien minuten tijdstraf, zestiende op een klein uur van Coma. Henk Knuiman kwam als vijfentwintigste over de finish. Net als in de andere dagen kampte hij met het probleem dat er veel stof hing.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?