Coma wint derde etappe

De Spanjaard Marc Coma is het duel aangegaan met de Fransman Cyril Despres in de Dakar Rally. Coma won dinsdag de derde etappe van de woestijnrally in Zuid-Amerika en verkleinde zijn achterstand op klassementsleider Despres tot 14 seconden.

Coma bleef in de lange proef over totaal 521 kilometer tussen San Miguel de Tucuman en San Salvador de Jujuy in Argentinië de Franse titelverdediger Despres een dikke twee minuten voor. Dat had nog veel meer kunnen zijn als de Fransman niet erg sterk terug was gekomen aan het einde van de etappe. De Portugees Paulo Goncalves eindige op drieënhalve minuut als derde.

Frans Verhoeven kwam als 19e binnen op ruim 22 minuten. Hij verloor veel tijd in het begin van de special. Henk Knuiman werd 22e, Teus Visser 24e.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.