Coma wint etappe

Marc Coma heeft zijn leidende positie verstevigd. De Spanjaard schreef de achtste etappe op zijn naam, met een voorsprong van 1.55 op zijn Franse KTM-teamgenoot Cyril Despres. Despres staat in het klassement op de tweede plaats, op een achterstand van ruim 9 minuten.

Teus Visser werd zeer knap beste Nederlander. Lange tijd leek Visser zelfs in de top-10 te eindigen maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met positie dertien. Henk Knuiman kwam net na Visser binnen op de veertiende plaats.

Frans Verhoeven kende een slechte dag. Bij een onschuldige val raakte het carter beschadigd door een rotsblok. Hierdoor sijpelde het carter leeg waardoor het blok vast liep. Even leek het toch nog einde verhaal te zijn omdat volgens bepaalde lezingen van het reglement een motorwissel, die Verhoeven noodgedwongen moest uitvoeren, niet toegestaan zou zijn in de proef. Gelukkig staat de BMW-coureur ‘gewoon’ op de startlijst van de etappe van vandaag.

De teamgenoot van Verhoeven, Paulo Goncalves, is uitgevallen. Hij kwam na 42 kilometer in de proef tussen Antofagasta en Copiapo in Chili ten val en brak zijn sleutelbeen. Goncalves was op dat moment leider in de wedstrijd. De Portugees won de vijfde etappe in de woestijnrally en bezette in het algemeen klassement de achtste plaats.

Bron: ANP, RTLGP en Frans Verhoeven
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?