Covea start in EK Superstock 600

Goed nieuws voor de nationale wegrace. Het jonge talent Tony Covea rijdt komend seizoen het hele EK Superstock 600 kampioenschap, meldt onze reporter Ad van de Graaf. Hiermee hebben we gelukkig tijdens de WK Superbike-weekeinde een Nederlandse vertegenwoordiger aan de start staan. Na het vertrek van Barry Veneman, Arie Vos en Raymond Schouten leek het er lange tijd op dat niemand de Nederlandse driekleur zou verdedigen.

Hoe de teamsamenstelling er precies uit gaat zien en welk merk gereden gaat worden, is nog niet bekend. Daarover hopen wij snel te kunnen berichten. De eerste race van Covea is op Portimao van 26 tot en met 28 maart. Het EK Superstock rijdt vanaf komend seizoen op zaterdag om 18.00 uur de races. Voorafgaand vinden twee kwalificaties en een vrije training plaats.

Afgelopen seizoen reed Covea in de Duitse Yamaha R6-Dunlop Cup waarin de Hagenees als zesde eindigde. Tijdens het raceweekend op Assen kende hij met de pole en een tweede plaats een bijna perfect weekend. Surf voor meer informatie naar www.tonycovena.com.

Foto: yamaha-cup.de

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.