Coveña hoopt op goede klassering UPDATE

Het deelnemersveld van de Superstock 600 is net als dat van de Supersport niet al te groot. Het was daarom voor de bijna 18-jarige Hagenees Tony Coveña niet al te moeilijk een wildcard voor de eerste wedstrijd te bemachtigen. Helaas voor hem liep het optreden in Portimão niet goed af. Hij kwam in de training ten val en liep twee breukjes in zijn rechterpols op.

Tijdens de persconferentie van vorige week woensdag zat hij nog in het gips. Dat gaat er deze week af. Woensdag volgt nog een laatste check. Coveña heeft er alle vertrouwen in dat hij in Assen kan rijden. Hoe schat hij zijn kansen in? “Dat hangt van mijn pols af. Als die mij geen hinder bezorgt, denk ik wel dat een goede klassering er in moet zitten.”

UPDATE donderdag 15h07
Goed nieuws! Coveña is officieel fit bevonden door dr. Luiten en zal dus komend weekend kunnen rijden tijdens de EK Superstock 600 race in Assen. Wel is er voor hem een speciale brace gemaakt om de pols zo veel mogelijk te kunnen ontlasten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?