Crossers naar Amerika

Slechts enkele dagen voor de eerste GP van de klassen MX1 en MX2 is de GP-kalender aangepast. De Britse GP op 30 mei is vervangen door een GP in Glen Helen. Op het Californische circuit zijn een jaar of dertig geleden al enige 500cc-GP’s verreden. Er is een contract van vijf jaar afgesloten.

De Britse GP is niet van de kalender verdwenen. Het probleem aan de andere kant van de Noordzee is dat er geen organisator is. Promotor Youthstream gaat nu samen met de Britse motorbond ACU proberen later in het jaar alsnog een GP te organiseren.

De GP’s beginnen paaszondag in Bulgarije. Daarna volgt een week later Italië en op 25 april de eerste Nederlandse GP in Valkenswaard. Op 5 september is in Lierop de tweede GP in Nederland.

Foto: Jeffrey Herlings maakt dit weekend zijn GP-debuut in het Bulgaarse Sevlievo.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.