Crutchlow wil naar MotoGP

Vlak nadat hij de dubbele winst op het circuit van Silverstone op zijn naam wist te schrijven, vertelde Cal Crutchlow (Yamaha Sterilgarda Team) dat hij een carrière in de MotoGP wel zit zitten. Hoewel hij een aanbod van het Tech 3 Yamaha team om Colin Edwards te vervangen, eerder van de tafel veegde, geeft hij nu toch aan dat hij wil rijden in de koningsklasse.

De Britste motorcoureur zegt dat hij niet erg tevreden is met het aanbod dat het Superbike-team van Yamaha hem deed. “Ze deden me een belachelijk aanbod en zelfs al zouden ze er meer geld aan toevoegen, dan zou ik nog niet willen blijven rijden in het WK Superbike.”

Het schijnt voor de motorcoureur een dringende zaak te zijn om de overstap naar de MotoGP te maken. “Ik wil per direct naar de MotoGP. Er is mij verteld dat het Tech 3 Yamaha-team een plaatsje over heeft en wanneer zij mij bellen, dan zeg ik meteen dat ik akkoord ga. Ik ben nu 24 jaar en ik kan niet nog meer tijd verdoen, want ik heb tijd nodig om de MotoGP-motoren en –circuits te leren kennen.

Terwijl hij zich realiseert dat hij kans maakt om volgend jaar kampioen te worden in het WK Superbike, zet hij zijn mening over een overstap nog extra kracht bij. “Natuurlijk kan ik de titel pakken, maar ik kan ook vallen en mijn been breken, waarna ik opnieuw moet beginnen en dus voor de komende tien jaar in het WK Superbike vast zal zitten.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?