Dakar naar Peru en Brazilië?

In 2012 doet Le Dakar mogelijk ook Peru aan. De onderhandelingen zijn volgens A.S.O. in een vergaand stadium, meldt RTLGP. De meest prestigieuze rally start dan volgend jaar in Buenos Aires of in het Braziliaanse Sao Paulo, waarmee ook wordt onderhandeld, en zou dan finishen in de Peruaanse hoofdstad Lima.

“We zijn zeer verheugd het evenement te kunnen aankondigen. Het is een positieve impuls voor de sport en toerisme in ons land. Bovendien zal het ons helpen met het verstevigen van de banden met buurland Chili”, aldus Arturo Woodman voorzitter van het Peruaanse Instituut voor Sport in de Chileense krant La Tercera de Chile.

Hoeveel etappes er in Peru worden gereden, is nog niet exact vastgesteld, maar waarschijnlijk zullen dat er drie zijn. Vanuit het Chileense Arica gaan de deelnemers de grens over met Peru, waar in Tacna de special naar Arequipa op het programma staat.

De volgende dag wordt eerst de verbindingsroute van Arequipa naar Tanaka afgelegd, waarna de klassementsproef met finish in Nasca van start gaat. Op de derde dag is er een korte verbinding van Nasca naar Palpa. In Palpa wordt het startschot gegeven voor de laatste special, met dertig kilometer duinen, die naar Asia loopt.

Vervolgens wordt de Dakar Rally 2012 afgesloten met een rit van Asia naar de hoofdstad Lima. Waar de finish komt, is nog niet bekend. Er zijn drie mogelijkheden: de voetbalstadions Estadio Nacional, Estadio Monumental of Plaza de Armas.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.