Dakar onzeker voor Knuiman

Henk Knuiman ontbrak vorige week tijdens de RTL GP Dakar pre-proloog in Valkenswaard. De man uit Wijchen kan namelijk pas volgende week zijn machine oppikken bij KTM in Oostenrijk. Maar ook al staat hij op de lijst als een van de tien rijders die met KTM’s nieuwe 450 aan de rally kunnen deelnemen, Knuiman zelf is nog allerminst zeker of hij op 1 januari daadwerkelijk aan de start staat in Buenos Aires. “Ik heb nog geen sponsor.”

“Ik verkeer in topvorm, ik ben dit jaar Europees kampioen geworden in de klasse 40+ en het rijden gaat super. Ik kan beschikken over een goede motor. Er moet alleen nog even afgerekend worden”, legt de 42-jarige Knuiman uit. “Het loopt heel moeilijk met sponsoring. We dachten bijvoorbeeld ver te zijn met een geïnteresseerde partij, maar die haakte een kleine twee weken toch af. Heel lastig.”

Knuiman heeft zichzelf een deadline gesteld voor Dakar-deelname. “Als ik op 20 november niet voldoende geld bij elkaar heb, haak ik af”, zegt hij zeer beslist. “Ik ben bereid het zeer basic aan te pakken. Ik ga niet met een eigen truck, ik koop assistentie in bij KTM en mogelijk ga ik zonder eigen monteur.”

Knuiman zegt met fabrikanten als Honda en BMW te hebben onderhandeld, maar hij koos uiteindelijk toch voor KTM. “Die machine biedt het meeste potentieel. Maar zoals ik zei, het kan pas geregeld worden als het geld er is. Tussen de oren kan het ook alleen maar goed zijn als de financiën op orde zijn. En wat dat betreft ziet het er op dit moment niet goed uit.”

Foto: KTM / J. van Oers

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?