Dakar Rally 2012 finisht in Lima

De Peruaans hoofdstad Lima is de finishplaats van de Dakar Rally in 2012. Dat heeft directeur Etienne Lavigne van de Franse organisatie onthuld. De woestijnrally voert volgend jaar januari voor de vierde keer door het Zuid-Amerikaanse continent met Argentinië, Chili en voor het eerst Peru als gastlanden.

Ook de startplaats verandert. Het Argentijnse Mar del Plata, 400 kilometer ten zuidwesten van Buenos Aires, krijgt de eer. ”Het idee van een rally van kust naar kust , van de Atlantische naar de Stille Oceaan, sprak ons aan”, aldus Lavigne.

De Dakar Rally week in 2009 uit naar Zuid-Amerika omdat in bakermat Noord-Afrika de dreiging van terreur te groot werd. De race werd in 2008 zelfs afgelast uit angst voor aanslagen op de deelnemende voertuigen.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.