Dakar-rally slaat nieuwe wegen in

Afgelopen week werd in Parijs de route voor 2011 door organisator ASO gepubliceerd en daarbij viel op dat de monsterrit over 9000 kilometer in de eerste week van januari de grenzen van Bolivia en Peru gaat toucheren. Op weg daarheen doet ‘Le Dakar’ vijf nieuwe provincies aan. De zuidelijke lus van de 2010-editie wordt daardoor vermeden.

Dakar-baas Etienne Lavigne: “We blijven nog steeds gebieden in Argentinië en Chili ontdekken. Elk jaar leren we meer over die landen waar ongekende mogelijkheden liggen voor de Dakar. Dat we nu meteen heel noordelijk gaan, heeft niets te maken met het feit dat we bepaalde routes willen vermijden. We proberen steeds nieuwe richtingen en uitdagingen te zoeken voor de deelnemers”, aldus de Franse ‘patron’.

In sportief-technisch opzicht rijden motoren en auto’s/vrachtwagens op bepaalde etappes weer gescheiden. De motorrijders worden nu allen verplicht met 450cc-fietsen deel te nemen. Bij de auto’s krijgen de benzineauto’s een grotere inlaat dan de turborijders om de krachtsverhoudingen in evenwicht te brengen.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.