Dakar wil naar meer landen

Argentinië en Chili zijn alweer te klein voor de Dakar Rally. De organisatie van de befaamde woestijnrally wil de editie van 2012 uitbreiden op het Zuid-Amerikaanse continent naar Brazilië, Paraguay en Peru.

”Elk jaar proberen we nieuwe ideeën door te voeren. We denken dat het goed is voor de rally om uit te breiden naar andere landen, terwijl Argentinië en Chili gewoon blijven”, zei directeur Etienne Lavigne na afloop van de editie van 2011.

De Franse rallybaas haastte zich te zeggen dat er pas in maart besluiten kunnen vallen. ”Alles hangt af van de autoriteiten in die landen.” Wel leek Lima hem een mooie finishplaats. De Dakar Rally verhuisde in 2009 naar Zuid-Amerika, nadat de organisatie bakermat Noord-Afrika te onveilig vond geworden.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.