De Bois ziet af van Dakar

Nog voor de start van Le Dakar 2011 zijn er bij de Nederlandse motordeelnemers al twee afvallers te betreuren. Thomas de Bois moet afzien van deelname na een zware medische keuring voor aanvang van de rally. Hierbij is aan het licht gekomen dat de Bois een vernauwing aan de kransslagader heeft. Half januari zal De Bois geopereerd worden aan de complicaties. Maar liefst vijf bypasses zijn er voor nodig om de motorcoureur uit Tienhoven weer de oude te maken. ‘Ik baal hier vreselijk van. De artsen hebben mij echter verzekerd dat ik na de operaties fitter zal zijn dan ooit te voren. Mij zie je dus zeker aan de start van Le Dakar 2012’, aldus een zwaar teleurgestelde De Bois.

Zijn motormaatje Evert Kroon heeft eveneens besloten niet aan de start in Buenos Aires te verschijnen. Tijdens de Heroes Legend, die beide motorcoureurs hebben gereden, liep Kroon een aantal gebroken ribben op. Tel daar de zakelijke drukte van de vastgoedmagnaat bij op plus het uitvallen van Thomas de Bois, ‘dan heb ik genoeg signalen gehad om af te zien van deelname’, vertelt Evert Kroon.
Voor het Pro Dakar Team betekent het ontbreken van beide coureurs dat Teus Visser de enig overgebleven motorrijder in het team is. Volgens teamleider Chris Leyds kan Visser nu dan ook op meer steun rekenen dan de meeste fabrieksrijders.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.