De klapper van Covena

Oef, wacht een angstaanjagende foto… De onfortuinlijke coureur is Tony Covena, de enige Nederlandse vertegenwoordiger tijdens de WK Superbike-weekeinden. Covena brak bij deze crash zijn rechterpols.

Normaal staat voor het herstel van deze blessure ongeveer vier tot zes weken. Maar een bezoek aan de Clinica Mobile bracht een beter bericht. Met een speciale therapie van dr. Costa en een intensieve behandeling zal het eventueel mogelijk kunnen zijn om over twee weken in Valencia weer te kunnen rijden.

UPDATE 3 april, 17.09 uur
Covena gaat aanstaande woensdag langs bij dokter Luiten, een medisch specialist die al veel coureurs met blessures voorbij heeft zien komen. Na aanleiding van de bevindingen van Luiten wordt besloten of Covena over een week op Valencia zal rijden. Henk Covena heeft al laten weten dat er geen onnodig risico genomen gaat worden. “Tony is pas 17 jaar en moet nog lang met z’n lichaam doen.” Een zeer verstandige keuze als je het ons vraagt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?