De Puniet’s gezonde verstand

Heel de wereld was in rep en roep toen Valentino Rossi zijn been brak in Mugello, maar je hoort bijna niets over Randy de Puniet die hetzelfde overkwam. De Honda-rijder brak zijn linker been door een flinke klap te maken tijdens de race op de Sachsenring. Dat de publiciteit hierover beperkt is valt echter wel te begrijpen, want De Puniet heeft wel vaker blessures. Het is voor hem niets nieuws. Vorig jaar brak hij bijvoorbeeld nog zijn enkel bij een motorcross-ongeluk, twee weken voor de race van Brno. De Fransman moest die race toen helaas aan zich voorbij laten gaan, maar dit jaar hoopt hij erbij te zijn.

Of dat ook echt gaat lukken is nog maar de vraag. Het is tenslotte pas 28 dagen geleden dat hij zijn verwonding op liep. De LCR Honda-rijder is dus voorlopig nog niet 100% fit. “Ik wou dat ik kon zeggen dat het goed met me gaat, maar dat is niet helemaal het geval. Vergeleken met mijn enkelblessure van vorig jaar daarentegen, is dit niets. Toen probeerde ik al na 12 dagen weer te rijden met die blessure, dus ik denk dat ik dit jaar mijn comeback wel kan maken over 26 dagen. Ik doe er in ieder geval alles aan om erbij te zijn in Brno, maar als dat een risico is voor mijn gezondheid, dan kom ik niet. Dan wacht ik liever nog een race om te voorkomen dat ik later grote problemen krijg.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.