De Reuver en Eggens naar Gemert! UPDATE

UPDATE 9-3-2011
De plaats van Marc de Reuver zal in Gemert worden ingenomen door de Kevin Strijbos. Deze Belg stond voor zondag op de startlijst in het Italiaanse Cingoli maar vanwege sneeuw is deze wedstrijd afgelast. Afgelopen zondag werd er in Italië ook al een wedstrijd vanwege sneeuw afgelast.
Het is daarom niet ondankbaar dat er op het laatste moment nog meer bekende rijders besluiten om in Gemert aan de start te komen.

UPDATE 8-3-2011
Marc De Reuver heeft, samen met zijn teammanager Adri Van Beers, toch besloten om niet deel te nemen in Gemert, meldt mxworld.be. De regerend Nederlands MX-1kampioen is herstellende van een bekken- en schouderoperatie en heeft na slechts twee motortrainingen nog niet genoeg conditie voor twee manches in het loodzware Gemertse zand.

BERICHT 7-3-2011
Op zondag 13 maart barst het motorcrossgeweld los op circuit Wolfsbosch in Gemert. Behalve een groot aantal buitenlandse toprijders, waaronder Steve Ramon (foto), staan er op de deelnemerslijst nog twee opvallende namen, die van Marc de Reuver en Erik Eggens. Voor De Reuver, de MX1 kampioen van vorig jaar, leek het er op dat hij de opening van het nieuwe seizoen zou moeten missen vanwege een blessure. Gelukkig voor hem verloopt het herstel sneller dan verwacht en is de kans groot dat De Reuver in Gemert aan de start zal staan.

Nog opzienbarender is de deelname van Erik Eggens. Hij heeft al minimaal drie keer een afscheidswedstrijd gereden maar twee jaar geleden leek het dan toch definitief. Hij had toen kans om MX1 kampioen te worden maar brak in de beslissende wedstrijd een been. Eggens geeft regelmatig motorcrossles en hij blijkt nog steeds sneller te zijn dan zijn leerlingen. Via een Yamaha dealer heeft hij een MX2 machine ter beschikking gekregen en doet daarmee een gooi naar het erepodium..

Jeffrey Herlings won onlangs in Italië een modderige wedstrijd voor het Italiaans kampioenschap. De MX2 en MX1 gaan daar tegelijk van start wat een vertekend wedstrijdbeeld geeft. Jeffrey werd tiende en negende maar was daarmee wel twee keer de beste MX2-coureur. Zijn teamgenoot Jeremy van Horebeek werd tweede en onze landgenoot Glenn Coldenhoff derde.

Normaal gesproken zou dit drietal afgeslopen zondag aan de start hebben gestaan in Faenza voor de tweede wedstrijd om het Italiaans kampioenschap. Echter door sneeuwval werd deze wedstrijd afgelast. Herlings, Van Horebeek en Coldenhoff, de ‘Italiaanse top-drie’, staat in z’n geheel wel op de deelnemerslijst in Gemert.

Jeffrey Herlings is er op gebrand om op eigen bodem de sterren van de hemel te rijden. Extra motivatie heeft hij niet nodig want daarvan loopt de jonge Elsendorper over. Overal waar hij rijdt wil hij winnen. En zeker thuis. De wedstrijden in het voorseizoen zijn voor Herlings belangrijk als voorbereiding op het naderende Grand Prix seizoen. Maar de wedstrijd in Gemert betekend toch net iets meer voor de 16-jarige crosser. Hij wil nu eindelijk de Nederlandse titel pakken. De titel die hij al twee jaar verdiend maar die twee keer aan zijn neus voorbij ging.

Behalve de MX1 en de MX2 komen in Gemert ook de 85cc en de dames aan de start. In beide klassen rijden, net als bij de MX1 en MX2, veel buitenlandse toppers. Bij de  dames is zelfs wereldkampioene Steffi Laier van de partij. Deze Duitse maakt deel uit van het fabrieksteam van KTM en is daarmee teamgenoot van Herlings en Van Horebeek. Nederlands kampioene Marielle de Mol probeert uiteraard haar verworven titel te prolongeren.

De wedstrijden beginnen zondag 13 maart om 12.00 uur met de dames gevolgd door de 85cc. De eerste start van Jeffrey (MX2) is om 13.00 uur, daarna de MX1. Alle klassen rijden twee manches.

Foto: Peter van Sanden

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?