De Reuver Nederlands kampioen

Marc de Reuver heeft zondag in Emmen in de voorlaatste race van het open Nederlands kampioenschap de titel in de MX1-klasse veroverd. De Reuver won op het door de regen loodzwaar geworden circuit beide manches. De Suzuki-coureur is daardoor bij de laatste ONK-cross op 17 oktober in Harfsen niet meer in te halen door de concurrenten.

De Reuver hield in Emmen in het dagklassement Bas Verhoeven en Mike Kras achter zich. In het algemeen klassement heeft hij 224 punten. De Zweed Tom Soderström staat met 156 punten tweede.

In de MX2-klasse ging de dagzege naar Joel Roelants. De Belgische KTM-rijder eindigde als tweede in de eerste manche achter de Brabander Glenn Coldenhoff, die na een blessure zijn rentree maakte.

Vervolgens won Roelants de tweede race. Door die resultaten liep de Belg in het ONK-klassement natuurlijk in op de geblesseerde leider Jeffrey Herlings, die dit seizoen niet meer in actie komt. Roelants heeft nog een achterstand van 38 punten.

Foto: Marc de Reuver

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?