De Reuver sluit af met dertiende plaats

Marc de Reuver heeft zondag tijdens de laatste race van het seizoen in de MX1 zestien punten bij elkaar gereden. De crosser kwam tijdens de Grote Prijs van Italië op zijn Suzuki als twaalfde en veertiende over de finish en eindigde daarmee in het dagklassement op de dertiende plek. De overwinning ging naar de Belg Clement Desalle.

De Italiaan Antonio Cairoli was al zeker van de wereldtitel. De coureur van KTM reed dit seizoen 625 punten bij elkaar. Desalle eindigde als tweede in het WK-klassement met 537 punten. De Reuver verzamelde 93 punten en werd daarmee als negentiende geklasseerd.

In de MX2 ging de dagzege naar de Duitser Ken Roczen, die beide manches won op het circuit van Fermo. De Fransman Marvin Musquin verzekerde zich vorige week al van de wereldtitel, zijn tweede op rij.

De Nederlander Jeffrey Herlings, winnaar van twee GP’s miste de laatste drie wedstrijden vanwege een schouderblessure. De zondag 16 jaar geworden crosser werd in zijn debuutjaar zesde met 391 punten.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.