De Zwarte Cross was een succes

Hoewel het er in het begin van vorige week somber uitzag voor de Zwarte Cross, heeft deze 14e editie een recordaantal bezoekers getrokken. Door hevig noodweer stortten er op maandag een aantal tenten in, waarbij meerdere medewerkers gewond raakten. Op de zaterdag overleed er zelfs een medewerker van het festival. Dit kwam niet door noodweer, maar de medewerker overleed bij een bedrijfsongeval dat plaatsvond tijdens het proefdraaien van een attractie. Desondanks hebben 148.000 bezoekers genoten van dit populaire festival.

Er werd goed gecontroleerd gedurende het festivalweekend. De politie hield 27 mensen aan vanwege bijvoorbeeld baldadigheid en mishandeling. Alle 27 mensen zijn op zijn minst de komende drie jaar niet meer welkom op het festival. Ondanks dit is het weekend relatief rustig verlopen.

De politie hield ook verschillende alcoholcontroles in de omgeving, waarbij gecontroleerd werd op alcohol dat nog aanwezig was van de dag daarvoor. Ondanks een heuse actie van de organisatie van de Zwarte Cross, waarbij BOB’s gratis frisdrank aangeboden kregen, werden er meerdere mensen aangehouden wegens overmatig alcoholgebruik.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.