Deelnemerslijsten GP motorcross Valkenswaard

Gisterenavond laat heeft de FIM, de internationale motorbond, de deelnemerslijsten vrijgegeven van de Grand Prix motorcross van paaszondag 24 april en paasmaandag 25 april in Valkenswaard. Van Nederlandse zijde treden in de MX1 naast de vaste GP-deelnemers Marc de Reuver (Lommel) en Herjan Brakke (Staphorst) Rob van Vijfeijken (Deurne) en Bas Verhoeven (Best) aan. Beiden hebben in voorgaande jaren al aan diverse GP’s deelgenomen, zodat ze over veel internationale ervaring beschikken. WK-punten behalen behoort voor hen zeer zeker tot de mogelijkheden. Sterker nog, daar mag op worden gerekend.

In de MX2 krijgen de drie vaste Nederlanders Jeffrey Herlings (Elsendorp), Glenn Coldenhoff (Heesch) en Mike Kras (Fijnaart) gezelschap van Jeffrey Meurs (Bergschenhoek). Meurs behaalde afgelopen jaar in de GP van Lierop zijn eerste WK-punt. Hopelijk zal hij er in Valkenswaard in slagen zijn puntenbuit te vergroten.

In de klasse van de Veteranen (waarvoor een minimum leeftijd geldt van 40 jaar) zijn de bekendste deelnemers meervoudig wereldkampioen bij de Veteranen Mats Nilsson uit Zweden en de Nieuw-Zeelander Darryll King, die vele jaren een hoofdrol speelde in de GP’s 500cc. Zes Nederlanders staan er op de deelnemerslijst: Koos Dijkstra, Peter Bergsma, Patrick Schellekens, Jan Postema, Erwin Hendrickx en Klaas Hofstede. Hendrickx deed het vorig Jaar erg goed in deze klasse. Hofstede reed een prima race in Lierop.

De Veteranen rijden hun beide manches op zondag 24 april, de MX1 en MX2 strijden op maandag 25 april om de felbegeerde WK-punten.

Foto: R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.