Deroue moet wennen aan tempo

Echt gemakkelijk ging het nog niet voor Scott Deroue, Nederlands eerste vaste deelnemer aan de opleidingsklasse van de MotoGP, de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De vijftienjarige coureur kwam tijdens de eerste twee testdagen met de KTM 125 cc tot een 1.58,33 op het circuit van Estoril. Vandaag is de afsluitende dag van de test in Portugal.
Deroue zette daarmee de 24ste tijd op de klokken. Hij liet enkel Josep Garcia achter zich. De debutant zal nog wat vooruitgang moeten boeken op de laatste testdag om dichter in de buurt van de snelste coureurs te komen. Na de trainingen op vrijdag en zaterdag kan Deroue op maandag nog proberen het verschil met de snelste coureur (de Australiër Arthur Sissis) van 5,3 seconden te verkleinen. De eerste twee wedstrijden van het seizoen staan gepland op 2 en 3 april in Jerez.  

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?