Despres wint elfde etappe Dakar

De Fransman Cyril Despres heeft voor de 26e keer in zijn carrière een etappe in de Dakar Rally gewonnen. De ervaren KTM-rijder bleef in de elfde etappe, van Chilecito naar San Juan (Argentinië), de Spaanse klassementsleider Marc Coma ruim twee minuten voor. In de stand behield Coma een comfortabele voorsprong op Despres: 15.58.

De Chileen Francisco Lopez werd derde, op ruim zes minuten. Ook in de algemene rangschikking staat de Zuid-Amerikaan derde, op bijna vijftig minuten van Coma. Frans Verhoeven eindigde op zijn BMW-motor op veertien minuten als zevende. Henk Knuiman kwam als dertiende bij de finishplaats, op 25 minuten. Teus Visser kwam ruim een half uur na Despres in San Juan aan en eindigde zodoende als zestiende. In de algemene rangschikking is Knuiman de beste Nederlander, op de tiende plaats.

De etappe werd helaas overschaduwd door een dodelijk ongeval. Een man overleed nadat hij met zijn auto op de Toyota van de Argentijnse Dakar Rally-coureurs Eduardo Amor en Horacio Fenoglio was gebotst. Het incident gebeurde in de Argentijnse provincie Catamarca.

De 42-jarige man werd zwaargewond per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd en bezweek niet veel later aan zijn verwondingen. Er is inmiddels een onderzoek geopend naar de toedracht van het ongeluk.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?