Doek valt voor Molenaar

Teameigenaar Arie Molenaar heeft zijn licenties teruggegeven aan de rijdersorganisatie IRTA. Daarmee komt een eind aan 17 jaar indrukwekkende resultaten van het enige Nederlandse team, met als hoogtepunt de wereldtitel in 1995 en 1996 met de Japanner Haruchika Aoki.

Het opheffen van het team gebeurt uitgerekend in het jaar dat de enige Nederlandse GP rijder, Jasper Iwema uit Hooghalen voor het team van Molenaar zou uitkomen. Het blijkt op dit moment echter financieel niet haalbaar een Nederlands team te financieren. Het management van  Molenaar Racing had aanvankelijk twee weken geleden al besloten zich niet in te schrijven voor 2011.

Het zoeken van de publiciteit vorige week maandag was een ultieme poging alsnog in contact te komen met personen of bedrijven die de helpende hand konden reiken. Na de persconferentie kwamen er honderden reacties, variërend van steunbetuigingen, kleine (warme) donaties, ideeën en ook acties die geld moesten opleveren. Deze inspanningen en initiatieven ten spijt, bleek het niet genoeg.

Er waren ook reacties vanuit het buitenland en die hebben er toe geleid dat er de afgelopen dagen zeer serieus is gesproken en zelfs is onderhandeld over een transfer van Jasper Iwema. Op dit moment wordt er met  twee teams onderhandeld, waarbij het de bedoeling is dat voor het komend weekend de handtekening van Jasper Iwema kan worden gezet.

Manager Jan Abbink laat weten dat  het nu niet alleen meer gaat om budget, maar ook over de inzet van motoren en monteurs. Abbink is ondanks de teleurstelling vol goede moed dat zijn pupil voor het weekend bij een goed team is ondergebracht. Verder laat de gedreven Tukker weten dat er weliswaar financieel nog een en ander moet gebeuren, maar dat het financiële risico dermate klein is dat er gewoon ‘begonnen moet worden met trainen’.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?