Dovizioso naar Yamaha?

Andrea Dovizioso is druk bezig met het overdenken van zijn volgende stap. De Italiaan rijdt al negen jaar bij Honda, maar daar komt na dit jaar misschien een einde aan. De reden hiervoor is dat Casey Stoner naar het Repsol Honda team gaat en Dani Perdrosa het lievelingetje is van de titelsponsor van het team. Er is dus geen plaats meer voor Dovizioso in het fabrieksteam van de Honda.

Dovizioso heeft inmiddels al een aanbod gehad van Tech 3 Yamaha om daar de plaats van Ben Spies in te nemen, die waarschijnlijk Valentino Rossi gaat vervangen bij Fiat Yamaha. Dovizioso is voor Tech 3 een aantrekkelijke keuze, aangezien hij ervaren is en momenteel zelf derde staat in het kampioenschap.

Volgens HRC Vice President, Shuhei Nakamoto, is Honda echter niet bereid de Italiaan zomaar te laten gaan. Hij is namelijk heel goed in het ontwikkelen van de Honda, zo goed zelfs dat LCR Honda liever zijn data gebruikt dan die van Pedrosa. HRC heeft hem daarom een plaats in het Gresini-Team aangeboden (hoewel Fausto Gresini de onderhandelingen ontkent), waar hij volledige steun van de fabriek zal krijgen. Een andere optie is dat Lucio Cecchinello zijn team uitbreidt met een tweede rijder, maar daar is nog niets over bekend.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.