Dovizioso toch positief over race

Het ging Dovizioso tijdens de GP van Catalunya goed af, maar al vanaf de eerste ronde merkte hij dat zijn achterrem niet naar behoren werkte. Daarentegen kon de Italiaan wel snelle ronden rijden, totdat het defect zijn tol begon te eisen en Dovizioso met nog tien ronden te gaan de baan af ging met een zogenaamde ‘low sider’. Na overeind te zijn gekrabbeld bleek Dovizioso nog in staat om verder te racen en haalde zelfs de laatste rijder in, waardoor hij alsnog veertiende werd.

“Ik had een goed tempo te pakken en ik zou Lorenzo heel wat concurrentie hebben kunnen geven. Helaas kwam er, door het defect aan mijn achterrem, in de bochten meer druk op de voorkant van de motor, waardoor ik moeite had met het behouden van de controle. Hoewel ik ondanks dat toch mijn snelheid kon behouden, ging ik net even over de grens heen en crashte”, aldus Andrea Dovizioso.  

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.