Dubbelslag voor Despres

Cyril Despres heeft op zijn KTM ook de tweede etappe van de Dakar Rally gewonnen. De Fransman was in de klassementsproef over 300 kilometer tussen Cordoba en San Miguel de Tucuman 1 minuut en 49 seconden sneller dan zijn Spaanse collega Marc Coma. Despres’ landgenoot David Casteu (Sherco) finishte als derde. Frans Verhoeven (BMW) was de beste Nederlander, tiende op 8.13.

Titelverdediger Despres, die ook de openingsrit op zijn naam bracht doordat ploeggenoot Ruben Faria de zege werd ontnomen met een minuut tijdstraf, verstevigde zijn leiding in het algemeen klassement. De voorsprong op Coma is 2.35. Faria volgt op 6.13. Verhoeven behoort ook nog tot de top tien.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.