Ducati-baas bevestigt overstap Rossi UPDATE

UPDATE Woensdag 4 augustus, 16.11:

Ducati heeft via een officieel persbericht laten weten dat er nog geen overeenkomst is bereikt met de coureurs Valentino Rossi en Nicky Hayden, aldus een betrouwbare Engelse website. Het merk zegt dat het nieuws over een overstap van Rossi niet waar is en dat dit te wijten is aan de vele geruchten, maar dat Ducati wel nog steeds interesse heeft in beide rijders. Ook zou het persbericht stellen dat, wanneer er iets bekend is over Rossi’s mogelijke contract bij Ducati, dit via officiële berichtgeving bekend wordt gemaakt.

De droom van elke Italiaanse motorsportfan blijkt in het volgende MotoGP-seizoen in vervulling te gaan. De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi zal namelijk in 2011 voor het Italiaanse merk Ducati gaan rijden, aldus Ducati-baas Gabriele Del Torchio. Terwijl hij met een journalist van het blad Cycle World sprak over het nieuwste concept van Ducati, liet Del Torchio vallen dat hij ervan uit gaat dat hij Rossi volgend seizoen bij Ducati zal kunnen verwelkomen.

“Dit seizoen heeft niet veel vruchten voor Ducati afgeworpen, maar ik kijk ernaar uit dat Valentino Rossi volgend jaar samen met Nicky Hayden in een team komt”, bekent de Ducati-baas. “Nicky is een geweldig persoon en een fantastische rijder. Hij heeft dit jaar erg veel aan de ontwikkeling van de Desmosedici bijgedragen. Volgend jaar zullen hij en Valentino de motor ontwikkelen tot een machine die over zijn volledige potentie om te winnen beschikt.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.