Ducati Team heeft moeite met Motegi

De rijders van Ducati’s GP-team hadden het vrijdag aardig druk met de lastige taak zich aan te passen aan het veeleisende circuit van Japan. Dit circuit, genaamd Motegi, wordt door velen gezien als één van de lastigste circuits van de kalender. Het is een veeleisend circuit en het team doet er dan ook alles aan om op tijd een goede set-up te vinden. Hoewel Casey Stoner minder moeite had om zich aan te passen, was het voor Nicky Hayden nog een hele uitdaging om meteen snelle ronden te rijden op dit Japanse circuit. Eerst was het een technisch probleem wat de Texaan ervan weerhield om goede resultaten te behalen en later raakte de Ducati-rijder zelfs nog betrokken bij een crash. Gelukkig bleef hij ongedeerd.

“De oefensessie begon niet echt goed. Ik had een probleem met de remmen van de Ducati en moest daarom al na één ronde weer terug naar de pitstraat”, zegt Hayden. “Later ging het iets beter, maar ik maakte een fout in de haarspeldbocht waardoor ik de macht over de voorkant van de motor verloor. In eerste instantie wist ik nog overeind te blijven, maar crashte daarna toch nog. Ik baalde hiervan, want het kostte erg veel tijd.”

Casey Stoner geeft aan dat het met hem iets beter ging tijdens deze eerste trainingsronde. “We hebben erg veel aandacht besteed aan de set-up van de motor en hadden er moeite mee om de juiste te vinden. De vraag is of we de motor nog voor morgen zo kunnen afstellen dat deze goed rijdt met een harde compound band. Hopelijk blijft het weer zo goed als dat het nu is, want we hebben nog veel dingen die we willen uittesten.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.