Ducati test 900cc-motor

Gezien de mogelijke verandering in het toekomstige MotoGP-reglement, heeft Ducati plannen om een 900cc-motor te gaan gebruiken voor de MotoGP-teams. Hoewel deze reglementveranderingen duiden op het toestaan van 1000cc motoren, is Ducati bezig met het testen van een 900cc-motor. Gezien de restricties die zouden gaan gelden met betrekking tot de tankinhoud, is Filippo Preziosi van Ducati er niet van overtuigd dat een 1000cc-machine de beste optie is voor de V4 van Ducati. “We zijn begonnen met het zoeken naar een goed evenwicht tussen vermogen en benzineverbruik”, licht de Ducati-baas toe. Ook zou er een 930cc-motor getest worden door het Italiaanse merk. “Een 900cc- of een 930cc-motor is heel goed mogelijk. Als we een definitief besluit hebben, verwacht ik dat we medio 2011 een protype van de nieuwe motor af hebben”, aldus Preziosi.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?