Ducati zou Lorenzo willen tekenen

Nu Casey Stoner dreigt over te stappen naar Honda, heeft Ducati duidelijk gemaakt wie de volgende Desmosedici-rijder zou kunnen zijn. In eerste instantie gingen er geruchten de ronde dat Ducati mogelijk een contract aan Valentino Rossi zou willen aanbieden.

“We hebben gehoord dat Rossi zijn carrière wil eindigen bij Yamaha, dus het ziet er naar uit dat Rossi niet voor een contract beschikbaar is”, aldus Ducati.

Toen het Italiaanse merk doorkreeg dan Rossi niet van plan is om weg te gaan bij Yamaha, richt Ducati nu zijn pijlen op de Spanjaard Jorge Lorenzo. Ducati heeft al eerder geprobeerd om Lorenzo’s handtekening onder een contract te krijgen, maar de Spanjaard ging hier eerder nooit op in. Maar nu de geruchten van Casey’s overstap hardnekkiger worden, ziet Ducati in dat een nieuwe Ducati-coureur noodzakelijk is. “Het zou mogelijk zijn dat Lorenzo beschikbaar is en we hebben contact met zijn manager”, aldus Ducati-baas Filippo Preziosi.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?