Ducati’s fabrieksteam uit Superbike

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het officieel: Ducati heeft volgend jaar geen fabrieksteam in het WK Superbike. De Italiaanse fabrikant heeft besloten om zijn deelname te beperken tot de levering van machines en de ondersteuning van particuliere teams. De beslissing komt voort uit een strategiewijziging van Ducati. Het merk wil zich meer toeleggen op de ontwikkeling van productiemachines.

Toch is dit niet de enige reden blijkt uit het persbericht. “Het WK Superbike wordt, mede door de huidige regels, steeds meer een strijd tussen prototypes in plaats van racers die afkomstig zijn van productiemachines. Dit heeft geleid tot een toename van de kosten, zowel voor de fabrikanten als de teams die deelnemen aan het kampioenschap. Dit gaat echter niet samen met de huidige wereldwijde economische situatie, die er voor zorgt dat het steeds moeilijker is om sponsoring binnen te halen.”

In het persbericht wordt met geen woord gesproken over de komst van Valentino Rossi naar het GP-team. Toch is dit volgens velen ook een reden waarom Ducati minder actief gaat zijn in het WK Superbike. Ten eerste financieel, ten tweede omdat Rossi natuurlijk ongekend veel publiciteit krijgt.

Wat voor invloed deze stap heeft op het komende WK Superbike-seizoen wordt later bekend. Aangezien klantenteams op veel support uit de fabriek kunnen rekenen, is de verwachting dat een aantal kleine teams zullen overstappen naar Ducati.

Later meer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?