Ducati’s thuiswedstrijd

Elke race in Italië is voor Ducati een ware onderneming. Met alle ogen van de raceliefhebbende Italianen op zich gericht, voelen Noriyuki Haga en Michel Fabrizio van het Ducati Xerox team de druk van de thuiswedstrijd in Monza. Hoewel beide Superbike-coureurs al hebben bewezen dat zij kunnen winnen op dit snelle circuit, realiseren zij zich toch dat dit een lastig weekend gaat worden.

“Ik vindt Monza een geweldig circuit, maar tegelijkertijd weet ik dat mijn 1198 niet de topsnelheid heeft, die de andere motoren wel hebben. Dit kan dus nog wel eens lastig worden, aangezien Monza veel lange, rechte stukken heeft”, aldus Haga.

Michel Fabrizio geeft aan iets meer vertrouwen te hebben in een goed resultaat: “Vorig jaar had ik op dit circuit een geweldig weekend en ik ben er blij om dat mijn eerste Superbike-overwinning toen in Monza heeft plaatsgevonden. Ik zal er alles aan doen om ook dit weekend een goed resultaat te boeken.”
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?