Edwards wil naar WK Superbike

Er zit een jammerlijk afscheid aan te komen in de MotoGP. Colin Edwards is namelijk serieus van plan om weer terug te keren naar het WK Superbike, waar hij al twee keer de titel veroverd heeft. De populaire Texaan heeft vóór de GP op de Sachsenring, met Ducati in Bologna gepraat en hij schijnt de zaak al bijna rond te hebben. “Ik wil mijn carrière niet beëindigen als ik de hele tijd boos ben. Ik wil plezier hebben en races winnen, of op z’n minst daar de kans toe hebben.”

Edwards zou in het verleden al vaker met Ducati gesproken hebben over een comeback naar het WK Superbike, maar toen bleef hij liever in de MotoGP. Daar denkt hij nu wel anders over. Edwards heeft het namelijk niet makkelijk dit seizoen. Zijn beste resultaat van de afgelopen negen races, is een zevende plaats in zijn thuis-GP in Laguna Seca. Edwards is dan ook niet te spreken over het materiaal dat hij dit seizoen heeft gekregen. “We weten dat deze motor niet competitief is en me constant richten op een zesde of achtste plaats interesseert me niet. Ik probeer wel gemotiveerd te blijven en ik rij beter dan ooit. Ik heb nog steeds dezelfde banden en hetzelfde materiaal als dat ik vorig jaar had en ik ga er nu sneller mee. Helaas haal ik desondanks toch minder goede resultaten.”

Dit is echter niet de eerste keer dat de Yamaha-rijder het met minder dan perfect materiaal moet doen. Zelfs toen hij in het fabrieksteam zat, had hij niet altijd het fabrieksmateriaal. “Er zat toen iemand (een zekere Valentino Rossi) in het team die betere spullen had dan ik. De manier waarop de politiek een rol speelt in de MotoGP is heel vervelend. De reden dat ik nog wil blijven rijden is dat ik nog niet naar huis kan. Mijn vrouw schopt me er dan waarschijnlijk uit”, grapt de Texaan. Later antwoordt hij serieus dat hij weer wil vechten voor de overwinning, wat in de MotoGP met zijn materiaal heel moeilijk (en misschien zelfs onmogelijk) is.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.