Een nieuw MotoGP-circuit in de VS?

Een toekomstig circuit in de Verenigde Staten zal wellicht ook plaats bieden aan de MotoGP. Eigenlijk zou dit circuit alleen bedoeld zijn voor de Formule 1, maar sinds voormalig MotoGP-kampioen Kevin Schwantz als adviseur optreedt ziet het er naar uit dat er misschien in de toekomst ook door de MotoGP geracet zal worden. De Amerikanen zullen dit nieuwe circuit in Texas aanleggen.

Kevin Schwantz maakte in 1986 zijn debuut in de MotoGP en reed gedurende zijn hele carrière voor Suzuki. In 1993 werd de Amerikaan kampioen op zijn 500cc-machine. De voormalige Suzuki-rijder staat bekend om zijn spectaculaire rijstijl. Mocht het Schwantz lukken de circuitbouwers te overtuigen het circuit geschikt te maken voor de MotoGP, dan komt dit circuit als derde Amerikaanse GP-circuit op de kalender.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.