Een vervanger voor Vermeulen

Tijdens de tweede race op het circuit van Phillip Island ging Chris Vermeulen genadeloos onderuit. Zijn knie raakte hierbij ernstig geblesseerd waardoor de coureur eerder dit seizoen, noodgedwongen al een aantal races moest missen. Ook vorig weekend zat het de Australiër niet mee. Hij schoof namelijk ook in Brno de baan af en dit zorgde ervoor dat Vermeulen besloot om dit seizoen te laten voor wat het is.

Het Kawasaki Racing Team hoeft de superbike van Vermeulen echter niet lang in de garage te houden, want de Japanner Akira Yanagawa neemt de plaats in het zadel over. Deze ervaren coureur rijdt al ruim tien jaar lang voor Kawasaki en kent de ZX-10R dus door en door. Yanagawa is de laatste tijd ook actief geweest als testrijder voor Kawasaki. Hij is onlangs nog druk bezig geweest met het testen van de nieuwe ZX-10R, die het merk in 2011 wil introduceren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.