Eerste 1000cc-test MotoGP

De 800cc MotoGP-klasse zal in 2012 eindelijk plaats maken voor de langverwachte 1000cc. Maar daarvoor moet eerst nog een hoop getest worden. Dorna heeft volgens Gazetta della Sport de eerste testdatum vastgelegd op maandag 4 juli op Mugello, meteen na de Italiaanse GP.

In plaats van de testrijders zullen nu de officiële gecontracteerde MotoGP-rijders voor het eerst op de nieuwe motoren rijden. Hiermee wijkt Dorna af van de reguliere regels met betrekking tot het testen tijdens het seizoen.
 
De tweede test zal waarschijnlijk plaatsvinden tijdens de officiële testdag na de GP van Tsjechië. Normaal gesproken is dit een mogelijkheid om hun motor nog eenmaal te verbeteren om het seizoen goed af te sluiten, maar nu zullen ze hoogstwaarschijnlijk al hun energie steken in de 1000cc motor. Het zal interessant zijn om te zien of ook nieuwe ‘fabrikanten’, zoals bijvoorbeeld de Suter BMW, in actie zullen komen.
 
Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.