‘Einde aan 125cc’ UPDATE

Het kon niet uitblijven. Na de overgang van de 250cc in de Moto2 heeft Dorna nu de pijlen gericht op de 125cc, de laatste tweetaktklasse in het WK. Dit, voor velen zeer slechte nieuws, meldt het betrouwbare motomatters.com. De website baseert zich hierbij onder andere op Matthew Birt, redacteur van het Engelse MotorCycle News (MCN).

Daarnaast zou in Jerez in ieder geval alvast ‘één team’ geïnformeerd zijn door Carmelo Ezpeleta, de grote baas van de Dorna, over de toekomstplannen. De Moto3-klasse zal gevormd worden door 250cc viertakt-ééncilinders. Net als bij de Moto2 wordt slechts één fabrikant de leverancier van de blokken. Verdere gegevens over de nieuw te vormen klasse ontbreken nog. Waarschijnlijk komt de Moto3 in 2012 voor het eerst in actie.

UPDATE 3 juni, 17.07:

Inmiddels lijkt het erop dat de motorblok-keuze toch vrij zal zijn en dat er dus meerdere motormerken in de Moto3-klasse gaan rondrijden.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.