Einde carrière Van de Ven

Rinus van de Ven herstelt beetje bij beetje van zijn zware ongeluk in Duitsland van vorig weekend. De Vlissinger is er van overtuigd dat hij volledig zal genezen, maar zijn motorcrosscarrière is voorbij. “Ik stap nooit, nooit meer op de motor”, vertelt de 22-jarige Van de Ven vanuit het ziekenhuis in Stuttgart aan Omroep Zeeland. “Als het aan mij ligt rijd ik geen meter meer.”

Van de Ven kwam zaterdavond tijdens de Supercross in de Duitse stad zeer zwaar ten val. Hij brak acht rugwervels, zijn borstbeen en meerdere ribben. Zondag werd de crosser geopereerd. “Ik weet alles nog van die avond”, legt hij bijna een week na het ongeluk uit. “Ik dacht dat ik dood zou gaan omdat ik geen lucht kon krijgen.” Van de Ven is sinds twee dagen van de intensive care af maar heeft nog veel pijn in zijn rug en buik al gaat het wel steeds iets beter.

Van de Ven is blij met de vele belangstelling en het medeleven dat hij van uit Nederland mondjesmaat meekrijgt. Hoe lang Van de Ven nog in het ziekenhuis van Stuttgart moet blijven is niet bekend. “Het enige dat ik nu kan doen is vechten en snel beter worden”, zegt hij.

Foto: Omroep Zeeland

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL