Einde seizoen Kallio UPDATE

Het was een publiek geheim dat Mika Kallio op Phillip Island zijn (voorlopig) laatste GP op de Pramac Ducati zou rijden. De speculaties over het hoe en waarom liepen helaas al snel uit de hand. Volgens Finse media zou Kallio zelfs familieproblemen hebben en zich daarom niet optimaal kunnen concentreren.

Volgens zijn team is echter een hardnekkige schouderblessure de oorzaak van het vervroegde seizoenseinde. De Fin zou deze blessure al opgelopen hebben bij een crash tijdens de Franse GP op Le Mans. Kallio laat zich de komende weken in zijn thuisland behandelen om zo fit te zijn voor 2011, als hij zeer waarschijnlijk zijn opwachting gaat maken in de Moto2.

Carlos Checa is de vervanger van Kallio. Checa kan terugkijken op een sterk seizoen op de 1198 in het WK Superbike. Maar of hij dat ook kan voortzetten op de Desmosedici is een ander verhaal. In 2005 verliep de samenwerking tussen Checa en de Ducati niet altijd even gemakkelijk. Al dient gezegd te worden dat toen het niveau van de Desmosedici veel lager lag. Estoril en Valencia kent Checa in ieder geval goed.

UPDATE 26 oktober 2010, 13h17
Checa is officieel als vervanger van Kallio aangesteld voor de laatste twee MotoGP-races van 2010. Hierdoor krijgt de Spanjaard het bijzonder druk. Deze week gaat hij eerst testen met de Ducati Superbike op Aragon. Vervolgens moet hij als een haas naar Estoril. Twee weken later komt er op Valencia alweer een einde aan zijn rentree.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?