Everts daagt Sainz uit

Stefan Everts kan niet stilzitten, meldt Sporza. De tienvoudige motorcrosskampioen daagt rallyrijder Carlos Sainz uit voor een duel in Europa’s grootste steengroeve, Carrières du Hainaut in Henegouwen. Komende zaterdag vormen de steengroeves het decor voor een bijzonder duel.

Everts zal de wedstrijd op de motor rijden, Sainz gaat de strijd aan met zijn rallywagen. Een helling van honderd meter tussen start en finish, rotsblokken en kranen moeten voor het nodige spektakel zorgen. Inzet van het duel? De verliezer poetst het voertuig van zijn opponent…

Stefan Everts behoeft weinig introductie: de Belgische motorcrosser werd tien keer wereldkampioen en won 101 GP’s.  De Spanjaard Carlos Sainz is tweevoudig wereldkampioen rally. Dit jaar won hij de legendarische Dakar Rally.

Vorig jaar koos Everts de Franse rallyrijder Sébastien Loeb uit voor deze ongewone tweestrijd. Toen versloeg Everts de vijfvoudige wereldkampioen op de Muur van Geraardsbergen.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?